Valkkogerdijk 2 Schagen

Vraagprijs € 1.100.000,- k.k.

Valkkogerdijk 2 te Schagen

Aan de Valkkogerdijk 2 in Schagen komt een unieke kans vrij voor wie droomt van landelijk wonen met volop mogelijkheden voor agrarische activiteiten. Deze prachtige melkveehouderij biedt niet alleen de ruimte en charme van het platteland, maar ook de nabijheid van alle voorzieningen die Schagen te bieden heeft.

Hoewel de boerderij momenteel in gebruik is als melkveehouderij, biedt het terrein met zijn ruime en veelzijdige stallen veel potentie voor andere agrarische doeleinden. Denk hierbij aan het houden van paarden, schapen of zelfs het creëren van een kleinschalig agrarisch bedrijf naar eigen wens.

De locatie is ideaal voor wie op zoek is naar rust en ruimte. Het weidse landschap zorgt voor een gevoel van vrijheid, terwijl de bereikbaarheid van Schagen en andere uitvalswegen zorgt voor comfort en gemak. De Valkkogerdijk 2 is perfect voor wie landelijke wilt wonen, zonder in te leveren op nabijheid van de stad.

Omschrijving

Het bedrijf
Het bedrijf is oorspronkelijk opgezet als melkveehouderij en biedt een solide basis voor diverse agrarische activiteiten. Met een ruime melkstal en goed onderhouden faciliteiten, is de boerderij nog altijd geschikt voor het houden van melkvee, maar ook gemakkelijk aan te passen voor andere agrarische doeleinden zoals een paarden- of schapenhouderij. Het bedrijf is gelegen op een perceel van 1,8 hectare, waarvan 1 hectare landbouwgrond, en biedt volop ruimte voor uitbreiding en diversificatie. Bovendien is er de mogelijkheid om extra grond rondom het bedrijf te verwerven, wat verdere groei en ontwikkeling mogelijk maakt. Het erf rond de boerderij is functioneel ingericht voor agra-risch gebruik. Hierop bevinden zich onder andere een mesthoop, mestzak, sleufsilo en een kuilplaat..

De ligging
De boerderij is gelegen aan de Valkkogerdijk 2 in Schagen, midden in het Noord-Hollandse platteland, maar toch dichtbij het bruisende centrum van Schagen. De landelijke ligging biedt volop rust en ruimte, terwijl u toch profi-teert van de nabijheid van alle nodige voorzieningen. Het centrum van Schagen, met zijn diverse winkels, scholen, supermarkten en horecagelegenheden, ligt op ongeveer 10 minuten fietsen. De ontsluiting via de Valkkogerdijk zorgt ervoor dat de boerderij zowel landelijk als uitstekend bereikbaar is, ideaal voor zowel dagelijks woon-werkverkeer als agrarische logistiek. Het uitgestrekte landschap rondom de boerderij zorgt voor een weids uitzicht en een heerlijk gevoel van vrijheid.

Gebouwen
De gebouwen bestaan uit een woonhuis, een melkveestal met daaraan een kalverboet, en een veldschuur/machineberging. De eerste 40 meter van de stal, evenals het woonhuis, zijn in 1975 gebouwd, wat bijdraagt aan de degelijke en duurzame constructie van het bedrijf. De gebouwen staan op een perceel van 800 m², omringd door 1 hectare landbouwgrond die bij het bedrijf hoort.

In de afgelopen jaren is er een grondige sanering uitgevoerd waarbij al het asbest van de schuren is verwijderd, wat bijdraagt aan de veiligheid en duurzaamheid van het bedrijf. Alle nutsvoorzieningen, inclusief water, elektra en glasvezel, zijn aanwezig, wat zorgt voor modern woon- en werkcomfort.

Woonhuis
De in 1975 gebouwde woning bestaat uit 2 verdiepingen en biedt een ruime en comfortabele leefomgeving. Met zijn traditionele indeling en functionele bouwstijl is de woning zowel praktisch als sfeervol. Het huis is ideaal voor een gezin dat op zoek is naar een rustige en landelijke leefomgeving, terwijl het toch comfort biedt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ing. G.J.A. Kemna 06 – 224 39 377

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ing. G.J.A. Kemna 06 – 224 39 377